Yeni Hidrostatik Ara Şanzıman

Yeni Hidrostatik Ara Şanzıman
Yeni Hidrostatik Ara Şanzıman

KOZMAKSAN Süpürge araçları için geliştirdiği hidrostatik sürüş sistemini IFAT'ta sergiledi.

Kozanoğlu Kozmaksan, 35 yıldır ticari araçlar için yavru şanzımanlar, hidrolik pompalar, ara şanzımanlar, redüktör sistemleri ve diğer hidrolik ekipmanları üretiyor. Kendi alanında Türkiye’nin en yüksek kapasite ile çalışan firmaları arasında yer alan Kozmaksan, 16 ülkeye ihracat yapıyor.

ARÜSDER’ in Kozmaksanı ziyaretinde Koz-maksan Yönetim Kurulu Başkanı Erdinç Kozanoğlu yeni ürünleri ve IFAT Fuarı ile ilgili görüşlerini aktardı. “Kozmaksan olarak üretim ve satış rakamlarıyla hidrolik sektöründe öne çıkan firmamız, 2010 yılında olduğu gibi yine bu yıl da IFAT Fuarı’nda yerimizi aldık. Özellikle Avrupa’da gerçekleşen fuarlarla birlikte 2012 yılını, Uzakdoğuda Endonezya, İran, Rusya ve Türkiye’ de de İstanbul ol¬mak üzere bu yıl toplam 6 fuarla bitirme arzusundayız.

Kozmaksan olarak üzerinde çalıştığımız yeni projelerin yanı sıra, son olarak Kolu- man Motorlu Araçlar için süpürge araçlarının belirli bir devirde tek motorla gitmesini sağlayan hidrostatik sürüş sistemlerini geliştirdik. Hidrostatik sürüş sistemleri; süpürge araçlarının belirli bir hızda gitme¬sini sağlarken, emisyon oranlarında ciddi azalma olduğunu dile getirdi.

Bu konuda daha detaylı bilgi vermek gerekirse; “Genel¬de yol süpürge araçlarında çift dizel mo¬tor kullanılır. Bunlardan biri yürüyüş sistemi için kullanılırken diğer dizel motorda şasi üzerine bağlanarak aracın süpürge sistemi için kullanılır. Bunun en büyük dezavantajı dizel motorlar çevreye aşırı derecede gaz salınımı ile zarar verirken aynı zamanda çift motor sebebiyle ve buna ilaveten fan sesi ile birleştiğinde yüksek düzeyde gürültü oluşur. Bu hem çevreye verdiği zarar hemde insan sağlığı için ciddi sağlık sorunlarına neden olduğu herkes tarafından bilinmek¬tedir. Kozmaksan olarak hidrostatik sistemi üreterek, ikinci motor kullanımının önüne geçtik. Böylece fazladan yakıt engellenmiş olurken, araç üzerinde ikinci motorun kapladığı alanda boşaltılarak ek bir tank koyulması yada mevcut tankın büyütülmesi veya üreticilerin bu alanda istedikleri diyer uygulamaları yapabilmeler için bir avantaj sağlanmıştır.  

Geliştirdiğimiz bu sistemi ilk olarak Kolu¬nsan Otomotiv ile uyguladık ve yapmış olduğumuz anlaşma ile tüm hakları Koluman tarafından satın alındı. Koluman tarafından şu an IFAT fuarında sergilenen süpürge aracında da Kozmaksan hidrostatik ara şanzımanı bulunuyor.  

Ürün sıraladığımız bu özellikleri ile fuarda da oldukça büyük ta¬lep gördü. Fuar dünyanın en büyük 2. fuarı olması açısından ve toplam 3000 katılımcısı ve 130.000 üzerinde ziyaretçi olması ne¬deniyle hedeflediğimiz kitleye Koluman ve Kozmaksan olarak ulaştığımızın ve fuardan yana beklentilerimizi en üst düzeyde karşıladığımızı düşünmekteyiz”.  

Haberi Paylaş:

Diğer Haberler: